No a tím pro mě dnešní den nekončil. Jelikož jsem měla naložený bez ve vodě a druhý v jablečném moštu bylo třeba s tím něco udělat. A tak jsem se vzchopila a jak bylo řečeno tvořila dobroty.
Bezovou šťávu už představovat nemusím, ale bezové želé tak na to jsem narazila zde
Co budeme potřebovat:
1 litr jablečného moštu
12 ( dala jsem 16 ) květů bezu
Gelfix Super 1:1
1 kg cukru
Bezové květy si naložíme do moštu na 24 hodin. poté přecedíme, vymačkáme a dle návodu super gel fix uvaříme. Nalijeme do předem připravených skleniček - já je dávám do trouby, aby se mi bakterie spálily a ještě horké plním.
Teď budu jen doufat, aby ztuhl gel tak jak má.
Děkuji za zajímavý recept (i ty minulé), pořád jsem uvažovala co s tím bezem udělám - takže to hned vyzkouším.
OdpovědětVymazat:) já bych věděla jen se mi nechce lézt po výšinách, spodní větve bezu jsou ožrané od jalovic :)
VymazatTo bude dobrota Raduš:-)
OdpovědětVymazatTo doufám zatím jsem nechutnala :)
Vymazattenhle recept mě zaujal, dnes se do toho taky pustím. Pavel
OdpovědětVymazatnapadlo mě že by to šlo i s lípou :)
Vymazatjo a máta by mohla být zajímavá :)
Vymazat