úterý 25. června 2013

Sluníčko, sluníčko popojdi maličko

A.. prší, prší jen se leje... tak tyhle dvě dětské písničky zná určitě každý a druhá je bohužel i v tuto chvíli trefná. Pro potěchu oka vložím slunéčkové fotografie a jeden vtipný příběh ze života naší zvěře :).

Ovečky jsme zase potřebovali přestěhovat, tentokrát i s domečkem. Takže to znamenalo zavřít divou zvěř do domečku, přepíchat ohradník a jednu ovci po druhé odnosit do nového krmeliště. Já byla v tu chvíli odejitá s cácorkou na krmení a muž se chopil činu. Což o to, ovce v pohodě, ale beran... spadla lať lekl se  a byl ten tam. Když jsem se vrátila tak už jsem jen koukala co se děje...  Naštěstí se držel sester takže tam na sebe řvali přes ohradník. Snaha dohonit ho mnou ve vysoké trávě skončila smíchem muže :). Naštěstí i berana ta vysoká tráva přestala bavit a vydal se směr domeček na vypasenou část a pak už to bylo otázkou pár minutek, než jsme na něj párkrát bafli a zaběhl do domečku. No díky bohu :D.  Pak ho muž čapl, prý už se pronese a já si ho konečně mohla pohladit. Takže první kontakt se srstí. Teda nevím jestli jsou ovce tak hrubé všechny, ale ty naše mají srst teda jakousi... režnou. Z toho asi ponožky nebudou :( 


Další chovatelský úspěch byl, když se jedna ovečka osmělila, to je ta na fotce a přišla si pro pampeliškové listy... takže to beru jako úspěch, už se nebojí. Aspoň ta jedna.:)

Další část reportáže bude fotografická:

Na venkově je spoustu krásných koček :)

a rostlin



Doma v Praze jsem dělala vánočku :)... Přiznám se, že se mi nechtěla motat, tak jsem těsto šupla do dortové formy a bylo to taky moc dobrý :)


 A zahrádka vydala své jahodové poklady a já udělala marmeládu, je letos opravdu výtečná, škoda jen toho deště :(


 A na terásce nám roste salát. On by totiž na zahradě nepřežil komando jednonohých lezců ze Španěl :/



 A ještě trochu tvořivosti. Pro Katku ocas a spodní ploutev šustí :)



Děkuji za návštěvu

2 komentáře:

  1. Pane jo, dortovánočku budu muset zkusit:-)))
    Marmeláda vypadá náramně, i ty skleničky se mi líbí:-))
    Salát jsem letos vzdala, páč by nepřežil:-(( A koukám že ten tvůj se líbí i kočce:-))
    Fakt budeš ze srsti plést ponožky? To už jsem zvědavá na reportáž:-)) Někdy se dostanu na blog kde to vidím od začátku do konce ... ostříhat, upříst, uplést.... je to zajímavé:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. No Ty jsi pilňuška :-) Vaříš, pečeš, šiješ :-) Rybka je moc pěkná. Co jsi tam nakonec dala?
    Zkus hrábnout ovečce jakoby do té vlny, tam je pěkná :-)

    OdpovědětVymazat