středa 5. června 2013

Venkov

Dneska konečně vysvitlo sluníčko hurá, hurá, hurá. A my se vydali na venkov. Překontrolovat co se dá. A jelikož jsme se rozhodli zůstat, tak jsem vyvětrala naše a cácorky peřiny. Ještě že tu louku s ohradou máme :)



A ovečky se pasou taky spokojeně a to je dobře. Už potřetí jsme jim posouvali ohradník. Mají pěkný apetit :) a nám dost pomáhají. Jen ty kopřivy.... ty odmítají a přitom jsou tak zdravé :)


Taky se snažím obdělat zase další kus zahrádky, ale to bude další reportáž z venkova :). Rozhodla jsem se jí udělat u sousedovic plotu jenže ejhle, nějaký dobrák tam udělal navážku stavební suti. Je tam i pletivo částečně pod zemí  :// grr kdybych toho dotyčnýho dostala pod ruku ....

Na drouhou stránku je to občas jak lovení pokladu, s tím rozdílem, že tady jsou kosti a železné zajímavosti v podobě kliček a pantů atd.

Jo a dělala jsem sýr dle Kuchařka ze Svatojánu. Byl dobrý jen už to nebudu dělat přes utěrku, ale vemu ze zásob bílou bavlnu. Z utěrky to nechtělo dolů :( Přidala jsem domácí pažitku. To byla mňamka.


Taky jsem dělala domácí houstičky, první den skvělé, ale pak už nestojí za řeč. Tak kdyby jste měli nějaký osvědčený recept budu jedině ráda. Tyhle jsou z hladké mouky, droždí, octa, vody a másla.


Děkuju za návštěvu a případné komentáře :).


2 komentáře:

  1. Raduš ty už jsi úplně soběstačná:-).... sýr, housky... ovečky se spokojeně pasou, je jim u vás dobře:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem vyzkousela tenhle recept a byly dobre!
    http://kudy-kam.blogspot.ca/2013/04/housky-ze-sadla.html?showComment=1367217984712#c574318254289479284
    Jeste musim napsat, ze je u vas na venkove opravdu krasne :)Zdravim, Monika

    OdpovědětVymazat