neděle 6. října 2013

A poslední den na Šumavě

Několikrát jsem viděla stezku v korunách stromů v televizi. Strašně mě to tam lákalo, musela jsem tam být. No zkrátka mě to hrozně zajímalo jak to udělali  :). A tak jsme vyrazili. 
Uvítala nás moudrá sova.


Lidí moc nebylo přece jen bylo již září a přiznám se, že nám to vůůůbec nevadilo :)Cestou nahorů je možné prolézt několik stanovišť s různostmi od koordinace těla až po hravé koutky. Musím říct, že je to fakt pěkně vymyšlený. Nahoře je krásná vyhlídka po okolí a samozřejmě i na Lipno. No musíte tam :)




Šťastná rodinka :)


Cestou zpět jsme ještě navštívili Schwarzenberský kanál, který sloužil k zásobování Vídně dřevem, byl vybudován v roce 1789 a bylo to opravdu veledílo.

Kanál byl napájen z 21 šumavských potoků. Délka kanálu je 44,4km a šířka až 4 metry, spád kanálu je 255 metrů a mohly se jim plavit až 24 metrové klády. Opravdu úctyhodné.
Kanál byl využívám částečně ještě v roce 1962.








2 komentáře:

  1. Raduš, koukám, že jste pěkně akční rodinka :o)
    V létě jsme si s Kerachne slibovaly, že se podíváme na Lipno do nějakého pěkného penzionku a hlavně, že se projdeme v korunách stromů, ale časově to už letos nedáme. Tak snad se nám to podaří napřesrok. Tudíž ve mně hlodá tichá závist :o)
    A koukám, že mám mezery ve vzdělání, o Schwarzenberským kanále jsem neměla ani tucha. Tak si to musím zapamatovat a pak prozkoumat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli už ani moc ne. Dřív jsem courala pořád někde po horách, po loukách, po vinárnách :) no prostě všude. A teď? Jsme buď v Praze nebo makáme za Prahou :)
      Jeďte určitě na obojí. Ono na Šumavě je spoustu krásných míst k vidění.

      Vymazat