pátek 7. července 2017

Osazujeme

místa, která budou "skoro hotová".

Ale od začátku. Třetím rokem bydlíme na tomto místě. Většinu oprav si muž dělá sám, dřív jsem s ním lezla i po střeše, ale od té doby co máme děti lítám spíš za nima, aby něco nevyvedly sobě nebo okolí.

 Nekonečná práce, sotva něco uděláme, někde se něco po.... (pokazí)

A protože nás už to moc nebaví být stále v tzv. provizoriu. Nemyslím tím interier domu, ten už je relativně hotový, už jen 3 místnosti z toho obývací pokoj, ale tam to bude složitější a budeme potřebovat pomoc expertů. 

Začali jsem s venkovní dlažbou, abychom alespoň před domem nemuseli běhat v bahně. Loni manžel odbagroval hlínu na kamennou původní dlažbu. Nemohla jsem se rozhodnout zda chci zapustit kameny do betonu, či nechat navolno. Nechali jsme to uležet. A po tom, co nám zarostl celý kamenný dvůr trávou bylo jasno. Pokud nebudeme chtít být stále otroky a vytrhávat a vytrhávat plevel, chemii nechci, musíme jednat. A tak začal muž kameny usazovat v betonu. Po pravdě asi je to tak lepší a určitě mráz neroztrhá další nové kameny. Byla by škoda dalších ztrát.
Zatím máme jen malý kousek ale už tak to vypadá pěkně.

Vznikly mi tam i malé dva záhonky akorát tak na růži, buxus a něco malilinkatého v popředí.
Výběr následovný:
The Wedgwood Rose ( příjdou dvě na podzim) z růžové školky Pelcových
 Buxus 
Silenka a Sagina Subulata
Anglická růže foto vypůjčené z webu 

Silanaka foto půjčené z webu 

Sagina Subulata

Včera jsem brouzdala internetem a nemohla jsem Silanku nikde sehnat. Až na odkaz do zahradnictví v Králově dvoře za Berounem. Takže jsem se tam dneska s mužem vypravili. A teda mohla jsem tam oči nechat. Měli tam Silanku a ještě mnohem, mnohem víc skalniček a jiných krásných kytiček a stromků a takových těch lapačů prachu :D. Ale ty mám ráda, když jich není neúměrné množství.
Také nádherné jezírko s vodopádem ( což také chystáme na dvůr za nějaký ten rok, dva, tři... krapet větší :) )

   



Tady už osázeno

Už tam vidím i ty růže.

Děkuju za návštěvu a mějte se hezky 

Radana 


2 komentáře:

  1. Mě se to moc líbí, kameny v zahradě jsou super a růžičkám to tam bude slušet. Časem třeba i kovaná vrátka ... Zdravím Margita

    OdpovědětVymazat
  2. ono nad tou zídkou bude ještě kamenný oblouk není to finální výška, branka bude jednou plná ze dřeva je tu děsný vítr a těma vrátkama je to jak větrný koridor :( tahle branka je kvůli našemu maxi pejskovi aby mi nezlikvidoval zahrádku se zeleninou, chodí tam totiž plavat do jezírka :( bohužel je mu jedno, že vše poláme. Děkuju za návštěvu Radana

    OdpovědětVymazat