sobota 17. prosince 2016

Betlémské světlo 2016

V sobotu 17. 12. 2016 za spolupráce skautů se rozváží Betlémské světlo vlaky po naší vlasti. 

Letošní motto 
Odvážně vytvářet mír (Mutig und kreativ den Frieden gestalten). 

Motto je inspirováno Horským kázáním, kde Ježíš učí: „Blaze těm, kdo působí pokoj, neboť oni budou nazváni syny Božími. Blaze těm, kdo jsou pronásledováni pro spravedlnost, neboť jejich je království nebeské.“ (Mt 5, 9–10

Ve 12:49 jsme si vyzvedli Betlémské světlo na vlakovém nádraží v Berouně.

Cestou domů jsme ještě od jedné moc milé paní dostali ořechové skořápky - lodičky se svíčkou. Takže 24. už máme první vánoční tradici nachystanou. Moc děkujeme, bylo to opravdu nečekané a velice milé.


 
 

 



Pokud by jste také chtěli mít doma Betlémské světlo, tak 23.12.2016 v naší kapli sv. Michaela archanděla v Lužcích od 17:00 budeme světlo dál šířit mezi obyvatele. A pokud jste z větší dálky můžete se podívat zde, zda ve vašem okolí není nějaká místní akce, kde světlo rozdávají. 

Přijďte si 

Hezký advent Radana 

2 komentáře:

  1. Vidím úplně prvně, že se betlémské světlo sbírá takhle na vlakovém nádraží. :) My si pro něj chodíme právě do kostelíčka, těsně před Štědrým dnem. :) .. Koukám, že se vás tam sešlo poměrně dost, asi už to máte jako zažitou tradici, že? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdepak to je naše prvotina. Většinou jsou na nádraží lidé kteří budou dále světlo rozdávat jako my :) více na http://www.betlemskesvetlo.cz/ Hezký advent Radana

    OdpovědětVymazat