sobota 23. září 2017

Vítáme Podzime

Opět tě podzime po roce zdravím. Včera jsem na tvojí počest umyla lampy v kuchyni,  už bylo načase a vyzdobila jsem ti naše kuchyňské okénko podzimní dekorací, aby se ti k nám do kuchyně dobře dívalo a mohl jsi tak jen pro nás barvit ty krásné listy prastarého jasanu.
Ač jsem na druh tohoto stromu v rodině slýchala pouze zlobu, kvůli jeho stínu a mnoha semenáčkům, které na zahradě vytvářely nové a nové stromečky, mně tu u nás na zahradě nevadí ba naopak jsem za něj moc ráda. 




Žaludy jsem barvila akrilovou barvou, původně jsem chtěla dělat plstěné nebo z fima ale plstěné mi nešly užmoulat a fimo mám jen 3 barvy tak by to asi nebylo ono

Po ránu se v okolí válela mlha, nebyla to ale taková ta mlha pěkná pro objektiv i přes to jsem foťák vytáhla. Podzim mi nepříjde nijak depresivní. Možná je v něm hodně romantiky, tajemna a duchovna. A tak se člověk možná víc dívá do sebe.



Už i ptáci, v tomto případě hejno špačků, se shromažďují na pouť do zimoviště na jih Evropy.



Trochu jsme s cácorkou blbly. Umotala jsem nový věneček na dveře. Ten s šípky jsme vyměnily za rostlinu nevím čeho, ale roste  nám toho mraky na haldě stavební suti z rekonstrukce, čekající na odvoz. Zkusím i část usušit do suchých vazeb


Opět mne to utvrzuje že motat mne baví 

Dokonce i králikárna má nový kabátek. Netřesky, vřesy i drátovec ( pro ten si pojedu v pondělí, vypadá totiž pořád dobře i když už je v trochu suším skupenství). A samozřejmě astry a jiřiny ( ty se mi u nás zatím nedaří vypěstovat, nevzdám se.



  
Chlupatá láska ne(dekorace)


Krásný podzim Vám přeji užívejte si sem tam mlhu, sem tam slunce i déšť, plodů podzimu a třeba i tichosti.

Radana

4 komentáře:

  1. Krasnou podzimní výzdobu jsi u vas doma vykouzlila, Radu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. krásné to máte tenvěneček vypadá, že je z květenství šťovíku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju i za určení rostliny z toho mam vždycky radost když konečně vím ☺ děkuju Radana

      Vymazat