úterý 6. ledna 2015

Tři králové








By se mělo dnes ozývat z ulic a cestiček. Leč tuto tradici již málo kdo dodržuje. Ale vyjímky se najdou. Na blogu U nás na kopečku byla koledovat Betynka se školkou a musím uznat, že je to moc hezké vést děti k tradicím :).

Zdroj: http://www.holzschnitzereien-welt.de/. Moc se mi obrázek líbí a musím se tak podělit s vámi 

Volala jsem dneska sousedce jestli náhodou nemá svěcenou křídu. Bohužel. Prý jinak jestli chci křídy tak ty mají :D. 

Ale domluvily jsme se, že bychom mohly za rok sebrat naše ratolesti a trochu podpořit Tříkrálovou sbírku. Bylo by to hezké kdyby naše vesnice trochu ožila v duchu tradic. Přece písmenka K+M+B nade dveřmi potěší snad každého. Tak aspoň virtuálně bez křídy posílám ta tři kouzelná písmenka vám všem kdo čtete můj blog. 

K+M+B 2015
 "Kristus požehnej tomuto domu"

Bohužel dnešní den je i  posledním dnem kdy jsou u nás vánoce.  Odstrojujeme stromeček a uklízíme vánočních dekorace a to nejen u nás v obýváku, ale i v kapli. Dneska mi z toho bylo trochu smutno. Ten letošní stromeček k nám padl jak ulitý. 

Mějte se krásně a děkuju za návštěvu i milé komentáře

6 komentářů:

  1. U nás v kostele se stromky a Betlém naposledy rozsvítí v neděli. Ale uklidíme je až na Hromnice. A na tříkrálovou sbirku se těšíme v sobotu. Ve všední den je hodně lidi v práci, proto ji děláme každý rok v sobotu. Pěkný večer. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musí být taky hezký když se všichni sejdete :)
      Pěkný večer

      Vymazat
  2. Ja si z detsvi pamatuju jak to tatinek psaval nad nade dvere :) Ano, tradice by se meli dodrzovat! Zdravim, Monika.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak je to u vás za velkou louží, je to stejné nebo mate jiné tradice.

      Vymazat
  3. Obrázek je nádherný...
    Přeji krásný rok 2015. Lidka

    OdpovědětVymazat