čtvrtek 11. června 2015

Asi jsem se už definitivně zbláznila.

Zasedla nám kvočna. Bylo jasný, že z vajec, která byla pod ní nic nebude. Holka si párkrát spletla snáškové hnízdo a vejce vystydla. I tak jsem jim dala šanci celých 23 dní co kdyby náhodou se přece jen mocná příroda rozhodla zrodit nový život.. jo zrodily se, záprdky. 

Některá se jí podařila rozsednout a chudák kvočna je odspodu holá :(. A že je to fakt smrad. 

 A protože jsem si říkala, jako matka i budoucí matka, že musí být strašný když se tak dlouhou dobu snaží a nic z toho není,začala jsem shánět na internetu jestli nemá někdo pár denních kuřátek. A měl a tak jsme jeli  minulou sobotu pro 3-5 kuřátek. 

Paní nám ukázala svojí zvěřenu a že je o ně  u nich opravdu dobře postaráno.  A to neměla dělat. Já totiž místo 5 kuřátek si přivezla hned 10. A to po 5ti Wyandotka zdrobnělá tmavě vlnitou a Brahmánku velkou žlutou kolumbijskou. A to jsem si ještě zamilovala jedny obříky Brahmanku 
velkou bílou kolumbijskou, ale tu naštěstí paní neměla v kuřátkovské
podobě :) tak třeba příští rok.


Brahmánka - foto použito z internetu


Wyandotka - foto použito z internetu



Měla jsem strach, že kuřátka kvočna nepřijme, ale opak je pravdou. Doporučuje se jí sebrat vejce a místo nich v noci dát kuřátka. No my jsme jí je dali pod křídla hned po příjezdu, bylo před obědem a paní máma si je krásně  adoptovala. Takže to klaplo a u nás budou lítat obříci a trpaslíci :)


5 komentářů:

  1. Jejda, adoptovaná kuřátka, to je něco:-)))
    Koukla jsem po tom střihu, tak bohužel, všechny časopisy podle kterých jsem na sebe kdysi šila jsem už dala pryč.-)) Ale zkus se zeptat v galerii u Bell, holky určitě něco poradí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusim moc dekuju. Jeste projedu prahistoricky Burdy po tchyni treba tam neco bude :-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Teda ne že bych chtěla na zahradě chovat slepice, ale vybrala sis moc hezké. Máma vypadá spokojeně. Ty velké s těmi "kalhotkami" vypadají tak bojovně (aspoň na té fotce), ty menší jsou takové "jemné".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou hodny :-) pani chovatelka se s nima dokonce mazlila :-)

      Vymazat