pondělí 9. ledna 2017

Jděte ven

 Znáte tento projekt?

Má děti a vlastně i rodiče :) naučit být v přírodě. Mít jí rád, pozorovat jí, být s ní v souladu, hrát si, prostě tam být. 
Tak jak to je normální. 

Nám chodí každý měsíc do emailu deník, kde jsou úkoly na daný měsíc. Cácorka je na to ještě malá, ale možná letos už začneme. Přece jen je už trochu víc vnímavější a spolupracující :)

Ale proč píšu hned na začátku i rodiče....
Protože se občas přistihnu, jaký se ze mě stal pecivál. Dřív jsme se banda holek domluvili, že jedem do Krkonoš... Sbalila jsem batoh, foťák, navlíkla funkční oblečení a jelo se.

Teď se do funkčního oblečení nevejdu, musím se stále ohlížet na hospodářství a už vlastně ani nevím kdo by se mnou jel rád.

Škoda pro všechny.

Včera jsem nechtěla budit malinkou v ložnici, tak jsem muži zabavila čepici, péřovou bundu (vyselo vše na věšáku v chodbě) a jeho zateplený pantofle na ven a šla se mrknout na ty pracanty venku. Venku se mě muž ptá zda aspoň kalhotky mám vlastní. . . a měla :), ale pravdou je, že mi najednou bylo v tom oblečení tak nějak teplo, dobře. Netáhlo mi na záda pod bundou když jsem se ohnula, no prostě skvělý.

No a protože u toho stavění iglů ( zatím naházení sněhu na hromadu, nejedou klasickou variantu kostky a skládat na sebe), pěkně promrzli přinesla jsem jim polívku až ven. 

Zeleninová a kuřecí vývárek s nudlema.



Dnes po školce prý budou dolovat a dělat vstup, jsem na ně zvědavá.
Tak jim přijde vhod energetická vzpruha v podobě třených banánků.



Hezký den, třeba zrovna v přírodě

Radana

2 komentáře:

  1. Radanko, projekt vidím prvně, ale moc mě zaujal, je to skvělý nápad, leckdy rodiče třeba neví, co s mrňaty podniknout a tady mají tolik tipů, her, pokusů.. Je to super! Na tohle se přesně těším, až budu mít děti, že s nimi budeme společně tvořit, vyrábět, chodit ven, poznávat přírodu... Doufám, že mé děti nebudou žádní peciválové a budou je takové aktivity také bavit. A taky doufám, že se takový pecivál nestane ze mně. :-D Protože člověk zleniví velmi snadno, že.. :)
    Pobavilo mě půjčené oblečení a manželova otázka, zda alespoň kalhotky máš svoje. :) :) :)
    Jé a kuřecí vývárek bych si dala v cuku letu, už je 1 hodina a já se stále nedostala k obědu, jdu to napravit, s sebou v práci mám svíčkovou.. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Radu, projekt neznám, ale chodíme s manželem a jezevčíkem každý den na vycházku, teď, když je sníh, vytáhla jsem běžky, jezdím jen za barákem na louce, ale děsně mě to baví, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat